ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без присъствие на медии. Посоченият

...
ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без присъствие на медии. Посоченият
Коментари Харесай

Борисов освободи Фандъкова и Димитър Николов

ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без наличие на медии. Посоченият претекст за това е епидемиологичната конюнктура в страната. Форумът се организира в НДК, само че там са единствено висши партийци - ръководителят и министър председател в оставка Бойко Борисов, вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на Бургас Димитър Николов, здравният министър в оставка Костадин Ангелов. С онлайн връзки с централите на партията в страната вземат участие останалите представители на партията. 

Събранието бе намерено от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Първата точка в дневния ред е да се създадат промени в устава на партията. Единодушно всички делегати усилиха броя на Изпълнителната комисия. Освен ръководител и двама заместници, тя ще има и 12 членове. Може с решение да дефинират териториални отговорници.

Както се очакваше, беше направено предложение двамата зам.-председатели - кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, да бъдат заменени от управителните си постове в партията. Борисов излезе персонално, с цел да обяви мотивите си. 

" На предходното съвещание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с мета на София и Бургас. За времето, за което те управляват тези градове, те направиха толкоз доста, че няма да ми стигне времето да изброя всичко. Каква ми е логиката? Предстоят два много тежки месеца против доста пари, изправени против нас. Парите на олигархията ", съобщи водачът на партията. Той предложи Фандъкова и Николов да се съсредоточат върху работата си като кметове, само че в това време да запазят местата си в Изпълнителната комисия.

" Те остават от най-уважаваните и най-заслужилите. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, почитаме ги, само че партийната работа изисква да участват по няколко часа на събрания. Ако имат това време, отдръпваме предлагането. Искам да им оставя тези три години да работят повече за градовете си, да оказват помощ повече на партийците и да сме отново дружно ", сподели още Борисов. 

Делегатите одобриха предлагането на водача си. Само Бургас не утвърдиха отстраняването на Димитър Николов. Делегатите от София обаче поддържаха Фандъкова да напусне поста на зам.-председател. Нямаше изявления от страна на Фандъкова и Николов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР